Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g witte visfilet
- 1 el havermout
- 2 el bieslook, fijngehakt
- 2 el kerriepoeder
- 3 el citroensap
- zout en peper
- 3 el olijfolie
- 4 – 8 grote slabladeren
- 400 g rauwkost (bijvoorbeeld plakjes komkommer, tomaat, radijs en een plukje alfalfa)
- 2 el mayonaise
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Maal de visfilet in de keukenmachine samen met de havermout, bieslook, kerrie en citroensap fijn tot een mooi visgehakt. Breng het kerrie-visgehakt op smaak met zout en peper en vorm 4 grote of 8 kleine burgers van het gehakt.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de visburgers op middelhoog vuur in ca. 10 tot 15 min. gaar en goudbruin aan beide kanten.
- Serveer de burgers op de bladeren sla, samen met de rauwkost en mayonaise.
[/wlm_private]