Eet je liever geen vlees? Kies dan voor stukjes quorn in plaats van kip. Je kunt de taco schelpen ook vervangen door grote bladeren sla of kool, voor een koolhydraat-arme Mexicaanse taco!
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 el olijf- of kokosolie
- 300 g kipfilet, in reepjes (of quorn voor een vegetarische versie)
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 el Mexicaanse kruiden
- 1 klein blikje kidneybonen, uitgelekt
- 200 g Griekse yoghurt
- 2 el gehakte verse munt of dille
- 150 g ijsbergsla
- 400 g rauwkost naar keuze, zoals tomaat, komkommer, dun gesneden rode ui, paprika etc.
- 1 pakje taco’s (12 stuks)
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 5 tot 10 minuten gaar en met een klein goudbruin korstje. Voeg de knoflook, Mexicaanse kruiden en kidneybonen toe en bak nog 2 minuten mee.
- Roer de Griekse yoghurt los met de munt of dille en breng op smaak met zout en peper.
- Vul de taco’s met de ijsbergsla, rauwkost en het kip-kidneybonenmengsel en serveer met de frisse yoghurt saus.
[/wlm_private]