Eet je liever geen vlees? Kies dan voor stukjes quorn in plaats van kip. Je kunt de taco schelpen ook vervangen door grote bladeren sla of kool, voor een koolhydraat-arme Mexicaanse taco!

 

Ingrediënten voor 4 personen

 

  • 2 el olijf- of kokosolie
  • 300 g kipfilet, in reepjes (of quorn voor een vegetarische versie)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el Mexicaanse kruiden
  • 1 klein blikje kidneybonen, uitgelekt
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 2 el gehakte verse munt of dille
  • 150 g ijsbergsla
  • 400 g rauwkost naar keuze, zoals tomaat, komkommer, dun gesneden rode ui, paprika etc.
  • 1 pakje taco’s (12 stuks)

 

Maken

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 5 tot 10 minuten gaar en met een klein goudbruin korstje. Voeg de knoflook, Mexicaanse kruiden en kidneybonen toe en bak nog 2 minuten mee.
  2. Roer de Griekse yoghurt los met de munt of dille en breng op smaak met zout en peper.
  3. Vul de taco’s met de ijsbergsla, rauwkost en het kip-kidneybonenmengsel en serveer met de frisse yoghurt saus.

[/wlm_private]

Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie