is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Heerlijke taartjes voor een feestje of als je echt even een keer iets lekkers wilt! Doordat de taartjes niet zo groot zijn, kun je hiermee heerlijk genieten terwijl je niet direct een hele bom calorieën naar binnen werkt. Deze taartjes zijn gemaakt met havermout en amandelmeel, wat ze net even wat meer gezonde stoffen geeft dan wanneer je normale witte bloem zou gebruiken. Ik geef je daarnaast ook opties voor een volledig plantaardige (vegan) variant en je kunt de taartjes ook glutenvrij of vrij van geraffineerde suikers maken als je wilt. Gezond genieten!

Ingrediënten voor 10 mini taartjes

  • 35 g roomboter of kokosolie
  • 70 g havermout (glutenvrij wanneer gewenst)
  • 25 g amandelmeel
  • 25 g suiker (of kokosbloesemsuiker, ahornsiroop of rijststroop)
  • 1 eigeel (of voor volledig plantaardig: 1 el lijnzaad gemengd met 3 el water)
  • 1/2 tl vanille
  • snufje zout
  • 50 ml geklopte slagroom (of 10 el slagroom uit een spuitbus). Gebruik plantaardige slagroom als je geen koemelk kunt of wilt eten.
  • 5 aardbeien, in dikke plakjes

Maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de havermout in de blender of keukenmachine, maal het tot meel en doe in een kom. Kneed met je handen een deeg van het havermeel, amandelmeel, boter, suiker, eigeel, vanille en een snufje zout.
  3. Verdeel het deeg in 10 bolletjes en duw in elk bolletje een gat met je duim zodat er een klein bakje ontstaat. Leg de bakjes op de bakplaat en bak in ca. 10 tot 15 min. goudbruin. Laat afkoelen.
  4. Schep op elk taartje een eetlepel slagroom en steek er 1 plakje aardbei in.
  5. Het liefst meteen opeten, en anders nog 2 dagen houdbaar in de koelkast.
Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie