Ingrediënten voor 10 repen
- 130 g havervlokken
- 50 g noten en zaden, gemengd (naar keuze)
- 2 el kokosrasp
- 75 g gedroogd fruit naar keuze (rozijnen, abrikozen, ontpitte dadels etc.)
- 1 tl vanillepoeder of citroenrasp
- 1 el vers geraspte gember of kaneelpoeder
- 70 g rijststroop, ahornsiroop of honing
- 2 el water
- 2 el olie (zonnebloem-, kokos- of olijfolie)
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de haver, noten, zaden, dadels, vanille of citroenrasp en gember of kaneel in de keukenmachine en maal grof.
- Verwarm de rijststroop, ahornsiroop of honing en olie in een pannetje. Roer dit samen met het water door het havermengsel tot een kleverig ‘deeg’.
- Bekleed een brownievorm met bakpapier of leg een vel bakpapier op een bakplaat. Spreid het havermengsel eropuit en druk plat tot 1 a 1,5 cm dik.
- Bak de haverkoek in 25 tot 30 min. mooi goudbruin. Haal de koek uit de oven en maak inkepingen met een mes op de plekken waar je de koek straks wilt breken (vierkantjes of rechthoeken: het kan allebei!).
- Laat de haverkoek goed afkoelen en breek of snijd hem in vierkantjes/repen.
- Bewaar de mueslirepen in een luchtdicht afgesloten pot (1 week houdbaar) of vries ze in (ca. 3 maanden houdbaar).
[/wlm_private]