Ingrediënten voor 16 stuks
- 50 g havermout
- 250 g medjoul dadels of 250 g gedroogde dadels + 3 el water
- 1 wortel van ca. 100 gram: in stukken
- 60 g amandelmeel
- 100 g noten (bijvoorbeeld cashewnoten, macadamia, amandelen, pecannoten of walnoten)
- 50 g cacao poeder
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Doe de havermout samen met de dadels in de keukenmachine. Mix goed tot er een fijn soort plakkerig meel ontstaat. Voeg 3 el water toe als je gedroogde dadels gebruikt en mix kort.
- Voeg de wortel toe en mix tot een plakkerig en homogeen mengsel
- Voeg het amandelmeel toe en mix tot het goed is opgenomen in het mengsel.
- Voeg de noten toe en mix kort (wanneer je houd van een bite in je brownies) en wat langer als je houdt van wat minder bite in je brownies.
- Voeg het cacaopoeder toe en mix tot een mooi bruin mengsel.
- Stort het mengsel in een (met bakpapier bekleedde) brownievorm en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Keer de brownievorm om op een snijplank en snijd in 16 vierkante blokjes. Bewaar in de koelkast of vries de brownies lekker in!
[/wlm_private]