Ingrediënten voor 16 stuks

  • 50 g havermout
  • 250 g medjoul dadels of 250 g gedroogde dadels + 3 el water
  • 1 wortel van ca. 100 gram: in stukken
  • 60 g amandelmeel
  • 100 g noten (bijvoorbeeld cashewnoten, macadamia, amandelen, pecannoten of walnoten)
  • 50 g cacao poeder

Maken

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

  1. Doe de havermout samen met de dadels in de keukenmachine. Mix goed tot er een fijn soort plakkerig meel ontstaat. Voeg 3 el water toe als je gedroogde dadels gebruikt en mix kort.
  2. Voeg de wortel toe en mix tot een plakkerig en homogeen mengsel
  3. Voeg het amandelmeel toe en mix tot het goed is opgenomen in het mengsel.
  4. Voeg de noten toe en mix kort (wanneer je houd van een bite in je brownies) en wat langer als je houdt van wat minder bite in je brownies.
  5. Voeg het cacaopoeder toe en mix tot een mooi bruin mengsel.
  6. Stort het mengsel in een (met bakpapier bekleedde) brownievorm en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
  7. Keer de brownievorm om op een snijplank en snijd in 16 vierkante blokjes. Bewaar in de koelkast of vries de brownies lekker in!

 

[/wlm_private]

 

Snack balletjes
Volgende blogbericht
Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie