Ingrediënten voor 10 repen
- 100 g havervlokken
- 2 rijstwafels of 30 g gepofte rijst, amarant of quinoa
- 180 g gedroogd fruit (rozijnen, dadels of cranberries)
- Snuf vanille, kaneel en/of citroenrasp
- 50 g gesmolten kokosolie
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Doe de havervlokken en het gedroogde fruit in de keukenmachine. Maal tot een grof gemalen soort meel.
- Voeg de kokosolie toe en maal nogmaals. Het mengsel moet een beetje gaan plakken maar blijft in de machine nog kruimelig. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe om het geheel beter aan elkaar te laten plakken.
- Pak een stuk bakpapier en spreid het kruimelige mengsel erop uit. Gebruik eventueel een brownievorm of ovenschaal voor mooie, strakke rechthoekige repen. Druk goed plat en zet minimaal een uur in de koelkast of vriezer.
- Snijd de plak met een scherp mes in 10 repen. Verpak apart in een stukje bakpapier, aluminiumfolie of keukenfolie om te voorkomen dat de repen aan elkaar blijven plakken. De repen zijn koud het lekkerst (meest stevig) maar ze kunnen ook goed in de tas worden gedaan voor onderweg.
[/wlm_private]