Ingrediënten voor 16 porties
- 100 g amandelmeel
- 100 g geraspte kokos
- ½ tl vanille
- 50 g + 2 el gesmolten kokosolie
- 100 g verse dadels (of 80 gram gedroogde dadels, een uur geweekt in water)
- 40 g havermout
- 1 tl kaneel
- Optioneel: 1 tl gemberpoeder, verse gember en/of anijspoeder
- ½ geklopt ei, of 2 el amandelmelk
- 50 g grof gehakte walnoten
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een brownievorm met bakpapier.
- Maak het noten-kokos mengsel. Roer het amandelmeel, samen met de geraspte kokos, de vanille en een snuf zout door 50 g gesmolten kokosolie tot er een samenhangend deeg ontstaat. Als het mengsel te droog is roer je er nog een beetje kokosolie door. Is het mengsel te nat? Voeg nog wat kokosrasp toe.
- Maak de dadelvulling. Doe de dadels samen met 2 el kokosolie, de havermout, kaneel (en eventueel andere specerijen) in een keukenmachine en mix tot een glad, wat dik en plakkerig mengsel.
- Verdeel 2/3 van het noten-kokos mengsel over de bodem van de brownievorm en druk goed plat. Spreid de dadelvulling erover en verdeel de rest van het noten-kokos mengsel over de dadelvulling. Druk voorzichtig aan en bestrijk met het geklopte ei, of met een beetje amandelmelk. Verdeel de gehakte walnoten erover.
- Zet de vorm in de oven en bak de noten-kokosvierkantjes in ca. 15 tot 20 min. goudbruin aan de bovenkant. Laat de vorm enigszins afkoelen, stort op een snijplank en snijd er 16 vierkantjes van. Bewaar in de koelkast of vries de vierkantjes in.
[/wlm_private]