530 kcal
Vandaag gaan we voor Oosters! Deze Oosterse noodles met kip en cashewnoten zijn een perfecte afsluiting van een lange en vermoeiende werkdag. Snel klaar, smaakvol en met een flinke portie groenten. De cashewnoten geven je een flinke portie goede, onverzadigde vetten welke je gezond en fit houden. Heb je deze niet in huis? Dan kan je ook pinda’s gebruiken. Daarbij kan je in de toko soms zelfs volkoren (rijst)noodles vinden; nog beter! Hier zitten meer voedingsvezels in welke zorgen voor een verzadigd gevoel en betere werking van je darmen.
Ingrediënten voor 4 personen:
200 g noodles
200 g kipfilet
2 el sesamolie
100 g cashewnoten
250 g peultjes
250 g taugé
250 g champignons
bosje lente-ui
2 teentjes knoflook, in zeer dunne plakjes gesneden
zwarte peper uit de molen
2 el zoete sojasaus
Bereidingswijze
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de lenteui in ringetjes en elke champignon in 4 stukken.
2. Verhit de sesamolie in een wokpan en voeg de blokjes kipfilet toe. Roerbak de kipfilet op hoog vuur totdat er een lichtbruin korstje ontstaat.
3. Voeg de knoflook, lente-ui, champignons en peultjes toe en roerbak op middelhoog vuur 5 minuten tot de groenten gaar maar nog knapperig zijn.
4. Kook in de tussentijd de noodles gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
5. Voeg de taugé, sojasaus en gekookte noodles toe en verwarm deze nog een minuut mee. Breng op smaak met flink wat zwarte peper.
6. Strooi als garnering de cashewnoten over de noodles. Eet smakelijk!
[/wlm_private]