500 kcal per persoon
Hmmm de winter. Vol met heerlijk volle en warme gerechten. Maak deze pasta met kastanjes op een donkere koude avond. Waarbij je zelf lekker warm binnen zit. Kastanjes bevatten veel eiwitten en kunnen goed als vleesvervanger worden gebruikt. Samen met de kastanjechampignons een heerlijk gezond gerecht!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 g volkoren pasta (spelt of glutenvrij wanneer gewenst)
- 500 g kastanjechampignons
- 300 g kastanjes
- 3 el olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook, geperst
- 200 ml groentebouillon
- 50 g Parmezaanse kaas
- bosje verse peterselie of basilicum
Bereidingswijze
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak een kruisje aan de bovenkant van de kastanjes en leg ze op een bakplaat. Pof de kastanjes in ca. 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
2. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in plakjes.Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui eventjes aan. Voeg de plakjes champignon toe en bak op hoog vuur even aan. Voeg de knoflook en bouillon toe en breng op smaak met een beetje peper. Hak de kruiden fijn en voeg deze toe aan de saus.
4. Snijd de kastanjes in stukjes en voeg toe aan de saus. Verwarm het geheel nog een minuut. Meng de pasta en saus goed door elkaar. Verdeel de pasta met kastanjes over 4 borden en strooi er een beetje Parmezaanse kaas overheen. Smullen!
[/wlm_private]