190 kcal per portie
De zomer heeft zijn werk gedaan, de herfst komt er weer aan! Dat betekent lekker warm binnen zitten met een plakje zelfgebakken cake. Wil je alleen liever een nét iets gezondere variant, maar eentje die wel ontzettend lekker is? Maak dan eens deze pompoencake! Geen boter nodig, maar door de pompoen wel heerlijk smeuïg.
Ingrediënten voor 1 cake, ca. 12 plakken
300 g pompoen, geschild
3 eieren
150 g bruine suiker
200 g (volkoren)bloem
1 el bakpoeder
3 el zonnebloemolie
1 tl vanille essence
1 el kaneel of koek- en speculaaskruiden
snufje zout
50 g gehakte walnoten
2 el pompoenpitten
Bereidingswijze:
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de pompoen gaar in ca. 15 minuten. Pureer met een vork of pureestamper tot een gladde puree.
2. Klop de eieren los en roer door deze de pompoenpuree. Voeg suiker, bloem, bakpoeder, zonnebloemolie, vanille essence, kaneel en een snufje zout toe. Meng het geheel goed door elkaar. Voeg nu de walnoten toe.
3. Vet een cakevorm in met een beetje zonnebloemolie en vul deze met het beslag. Strooi de pompoenpitten eroverheen en bak de pompoencake in ca. 45 minuten.
Eet smakelijk!
[/wlm_private]