Recepten

Pompoencake

By 19-09-2013 Geen reacties

190 kcal per portie

De zomer heeft zijn werk gedaan, de herfst komt er weer aan! Dat betekent lekker warm binnen zitten met een plakje zelfgebakken cake. Wil je alleen liever een nét iets gezondere variant, maar eentje die wel ontzettend lekker is? Maak dan eens deze pompoencake! Geen boter nodig, maar door de pompoen wel heerlijk smeuïg. 

Ingrediënten voor 1 cake, ca. 12 plakken

300 g pompoen, geschild

3 eieren

150 g bruine suiker

200 g (volkoren)bloem

1 el bakpoeder

3 el zonnebloemolie

1 tl vanille essence

1 el kaneel of koek- en speculaaskruiden

snufje zout

50 g gehakte walnoten

2 el pompoenpitten

Bereidingswijze:

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de pompoen gaar in ca. 15 minuten. Pureer met een vork of pureestamper tot een gladde puree.

2. Klop de eieren los en roer door deze de pompoenpuree. Voeg suiker, bloem, bakpoeder, zonnebloemolie, vanille essence, kaneel en een snufje zout toe. Meng het geheel goed door elkaar. Voeg nu de walnoten toe.

3. Vet een cakevorm in met een beetje zonnebloemolie en vul deze met het beslag. Strooi de pompoenpitten eroverheen en bak de pompoencake in ca. 45 minuten.

Eet smakelijk!

[/wlm_private]

Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie