Ingrediënten voor 4 personen
- 1 oranje pompoen, middelgroot
- 3 aardappelen
- 1 liter groente- of kippenbouillon
- 4 el kookroom of crème fraîche. Gebruik kokos- of rijstroom voor een plantaardige/lactosevrije versie.
- 4 el fijne mosterd
- 8 sneetjes geroosterd volkorenbrood (gebruik glutenvrij brood wanneer je gevoelig bent voor gluten)
- Optioneel: verse peterselie of koriander om te garneren
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Snijd de pompoen door de helft. Verwijder het vruchtvlees en snijd de pompoen (met schil, die kan je gewoon eten!) in grote stukken.
- Schil de aardappels en doe deze samen met de stukken pompoen in een soeppan. Voeg de bouillon toe en kook het geheel in 20 minuten gaar en zacht.
- Pureer de soep (met de staafmixer) en roer de room en mosterd door de soep. Verwarm de pompoensoep nog een paar minuten.
- Garneer de soep met wat verse peterselie of koriander en serveer met het geroosterde brood.
[/wlm_private]