Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 oranje pompoen, middelgroot
  • 3 aardappelen
  • 1 liter groente- of kippenbouillon
  • 4 el kookroom of crème fraîche. Gebruik kokos- of rijstroom voor een plantaardige/lactosevrije versie.
  • 4 el fijne mosterd
  • 8 sneetjes geroosterd volkorenbrood (gebruik glutenvrij brood wanneer je gevoelig bent voor gluten)
  • Optioneel: verse peterselie of koriander om te garneren

Maken

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

  1. Snijd de pompoen door de helft. Verwijder het vruchtvlees en snijd de pompoen (met schil, die kan je gewoon eten!) in grote stukken.
  2. Schil de aardappels en doe deze samen met de stukken pompoen in een soeppan. Voeg de bouillon toe en kook het geheel in 20 minuten gaar en zacht.
  3. Pureer de soep (met de staafmixer) en roer de room en mosterd door de soep. Verwarm de pompoensoep nog een paar minuten.
  4. Garneer de soep met wat verse peterselie of koriander en serveer met het geroosterde brood.

[/wlm_private]

Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie