Recepten

Quinoa repen

By 27-10-2013 Geen reacties

250 kcal per reep

Heb je zelf wel eens granola repen gemaakt? In Nederland vaak muesli repen genoemd… Maak dan nu zelf je eigen granola repen met quinoa: quinoa repen! Het is even werk, maar de repen kan je (luchtdicht) een week bewaren. Heerlijk als ontbijt reep maar ook perfect als tussendoortje. En een stuk gezonder dan die suikerrijke mueslirepen uit een pakje van de supermarkt!

Ingrediënten voor ca. 10 repen:

200 g havermout vlokken

100 g pompoenpitten

100 g zonnebloempitten

100 g quinoa

2 tl kaneel

snufje nootmuskaat

50 ml honing

100 g cranberries

100 g rozijnen

Bereidingswijze:

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Mix de havermout, pompoenpitten, zonnebloempitten en quinoa in een grote kom. Voeg de kaneel en nootmuskaat toe en roer tot de kaneel goed is verspreid over de granen en noten.

2. Leg de granen-noten mix op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in ca. 25 minuten goudbruin in de oven.  Laat vervolgens even afkoelen.

3. Meng de gebakken granen-noten mix met de rozijnen, cranberries en honing in een kom.

4. Druk het quinoa repen mengsel goed plat op de bakplaat (nog steeds met bakpapier bekleed). Echt even goed aandrukken! Bak dit vervolgens 18 tot 20 minuten in de oven.

5. Snijd repen van het gebakken quinoa mengsel als het een beetje is afgekoeld, maar nog steeds lauw warm is. Eet smakelijk!

[/wlm_private]

Volgende blogbericht
Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie