250 kcal per reep
Heb je zelf wel eens granola repen gemaakt? In Nederland vaak muesli repen genoemd… Maak dan nu zelf je eigen granola repen met quinoa: quinoa repen! Het is even werk, maar de repen kan je (luchtdicht) een week bewaren. Heerlijk als ontbijt reep maar ook perfect als tussendoortje. En een stuk gezonder dan die suikerrijke mueslirepen uit een pakje van de supermarkt!
Ingrediënten voor ca. 10 repen:
200 g havermout vlokken
100 g pompoenpitten
100 g zonnebloempitten
100 g quinoa
2 tl kaneel
snufje nootmuskaat
50 ml honing
100 g cranberries
Bereidingswijze:
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Mix de havermout, pompoenpitten, zonnebloempitten en quinoa in een grote kom. Voeg de kaneel en nootmuskaat toe en roer tot de kaneel goed is verspreid over de granen en noten.
2. Leg de granen-noten mix op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in ca. 25 minuten goudbruin in de oven. Laat vervolgens even afkoelen.
3. Meng de gebakken granen-noten mix met de rozijnen, cranberries en honing in een kom.
4. Druk het quinoa repen mengsel goed plat op de bakplaat (nog steeds met bakpapier bekleed). Echt even goed aandrukken! Bak dit vervolgens 18 tot 20 minuten in de oven.
5. Snijd repen van het gebakken quinoa mengsel als het een beetje is afgekoeld, maar nog steeds lauw warm is. Eet smakelijk!
[/wlm_private]