Ingrediënten voor 4 personen
- 4 el olijfolie
- 2 aubergines
- 2 courgettes
- 4 tomaten
- 1 (rode) ui
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 a 2 el Provençaalse kruiden
- 2 el rode wijn of balsamico azijn
- zout en peper
- optioneel: verse groene kruiden zoals basilicum of tijm om te serveren.
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met 1 el olijfolie.
- Snijd de aubergines, courgettes en tomaten in dikke plakken en de ui in dunnere ringen. Leg de groenten tegen elkaar in de ovenschaal.
- Meng 3 el olijfolie met de knoflook, Provençaalse kruiden, azijn en zout en peper naar smaak. Druppel de dressing over de groenten. Zet de ovenschaal in de oven en bak in ca. 30 tot 45 min. tot de groenten gaar zijn en (naar wens) licht geblakerd aan de bovenkant. Strooi er eventueel verse groene kruiden over en serveer.
Lekker met een stukje gegrilde kip of vis, of met gekookte zilvervliesrijst of quinoa.
[/wlm_private]