Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 el + 2 el olijfolie
  • 300 g ronde volkoren rijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 800 g champignons, in plakjes
  • 5 takjes verse tijm of 1 el gedroogde tijm
  • 1 kruiden- of groente bouillonblokje
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas of wanneer gevoelig voor koemelk: pecorino

Maken

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

  1. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de rijst toe en roer 1 min. Voeg de witte wijn, knoflook, het bouillonblokje en een flinke scheut water toe. Blijf roeren tot het bouillonblokje is opgelost.
  2. Roer om de halve a hele minuut even door en voeg telkens een beetje water toe als de risotto weer wat droger wordt. Roer de risotto op deze manier in 20 min. beetgaar.
  3. Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de helft van de champignons toe, bak ze goudbruin in ca. 5 min. en voeg toe aan de risotto terwijl je de risotto gaar ‘roert’. Herhaal met de andere helft van de champignons.
  4. Roer de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto, verdeel de risotto over vier borden en bestrooi met de overige Parmezaanse kaas.

[/wlm_private]

Shakshuka
Volgende blogbericht
Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie