Ingrediënten voor 4 personen
- 2 el + 2 el olijfolie
- 300 g ronde volkoren rijst
- 100 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 800 g champignons, in plakjes
- 5 takjes verse tijm of 1 el gedroogde tijm
- 1 kruiden- of groente bouillonblokje
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas of wanneer gevoelig voor koemelk: pecorino
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de rijst toe en roer 1 min. Voeg de witte wijn, knoflook, het bouillonblokje en een flinke scheut water toe. Blijf roeren tot het bouillonblokje is opgelost.
- Roer om de halve a hele minuut even door en voeg telkens een beetje water toe als de risotto weer wat droger wordt. Roer de risotto op deze manier in 20 min. beetgaar.
- Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de helft van de champignons toe, bak ze goudbruin in ca. 5 min. en voeg toe aan de risotto terwijl je de risotto gaar ‘roert’. Herhaal met de andere helft van de champignons.
- Roer de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto, verdeel de risotto over vier borden en bestrooi met de overige Parmezaanse kaas.
[/wlm_private]