490 kcal per persoon
Deze heerlijke risotto met garnalen en courgette is klaar binnen een half uur en ontzettend lekker én gezond! Want dacht je altijd dat een lekkere risotto veel kaas en calorieën moet bevatten, dan zie je aan dit recept dat dat zeker niet altijd nodig is. Smaakvol gezond genieten van deze risotto met garnalen en courgette. Houd je niet zo van courgette? Vervang de courgette dan door een andere soort groene groente zoals doperwten, haricots verts, asperges of broccoli!
Ingrediënten voor 4 personen:
3 el olijfolie
1 verse citroen
2 courgettes
300 g grote garnalen
1 ui
300 g risotto rijst
1 l visbouillon
150 ml witte wijn
30 g Parmezaanse kaas (2 el)
1 teentje knoflook, geperst
Bereidingswijze:
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Snipper de ui. Snijd de courgettes in blokjes. Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg 1 el olijfolie toe. Bak de blokjes courgette 5 minuten aan, zodat ze gaar zijn maar nog wel genoeg bite hebben.
2. Bak de grote garnalen in een koekenpan in 1 el olijfolie in circa 7 minuten gaar. Bak de garnalen niet te te kort, ze moeten wel gaar zijn, maar bak ze ook niet te lang! Dan drogen ze uit en worden ze taai.
3. Verhit 1 el olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui kort aan. Voeg de risotto rijst toe en bak even kort aan. Zet het vuur laag tot middelhoog. Voeg de citroenrasp toe. Voeg een klein scheutje wijn en een iets groter scheutje bouillon toe en roer goed door tot de bouillon bijna is ‘opgelost’. Voeg weer een scheutje wijn en bouillon toe en blijf af en toe rustig roeren zodat de rijst niet aan de onderkant van de pan blijft plakken. Herhaal dit ca. 15 minuten lang. De wijn mag op maar niet alle bouillon hoeft op! Zorg ervoor dat het geen soep wordt.
4. Voeg nu de Parmezaanse kaas, het citroensap, de gebakken blokjes courgette, de gebakken garnalen en de geperste knoflook toe en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Als de risotto te droog wordt voeg je nog een scheutje bouillon toe.
5. Serveer de risotto met garnalen en courgette in 4 mooie (diepe) borden. Eet smakelijk!
[/wlm_private]