600 kcal per persoon
Risotto moeilijk? Nee, juist erg makkelijk! De truc is om constant in de pan te blijven roeren. Niet als een gek, maar gewoon rustig met een houten pollepel af en toe de rijst die aan de bodem blijft plakken los roeren. Zo maak je de perfecte risotto! Deze variant met pompoen en spekjes is heerlijk als verwarmend gerecht als het buiten lekker koud is! Door de walnoten extra herfstachtig… genieten van gezond!
Ingrediënten voor 4 personen:
1/2 pompoen (ca. 500 g)
1 ui
2 el olijfolie
300 g risotto rijst
1 l kippenbouillon
scheutje witte wijn
1 teentje knoflook, geperst
50 g walnoten
30 g Parmezaanse kaas (2 el)
150 g magere spekreepjes
Bereidingswijze:
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Schil de pompoen en verwijder het vruchtvlees. Snijd de pompoen in blokjes. Snipper de ui.
2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de walnoten licht aan, laat vervolgens afkoelen op een plat bord. Bak vervolgens in dezelfde pan, gebruik nu hoog vuur, de spekjes lichtbruin en krokant. Laat de spekjes uitlekken op een paar velletjes keukenpapier.
3. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui kort aan. Voeg de risotto rijst en blokjes pompoen toe en bak even kort aan. Zet het vuur laag tot middelhoog. Voeg een klein scheutje wijn en een iets groter scheutje bouillon toe en roer goed door tot de bouillon bijna is ‘opgelost’. Voeg weer een scheutje wijn en bouillon toe en blijf rustig roeren zodat de rijst niet aan de onderkant van de pan blijft plakken. Herhaal dit ca. 15 minuten lang. De wijn mag op maar niet alle bouillon hoeft op! Zorg ervoor dat het geen soep wordt.
4. Voeg nu de Parmezaanse kaas, de geperste knoflook en 3/4 van de uitgebakken spekjes toe. Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen; blijf rustig roeren. Als de risotto te droog wordt voeg je nog een scheutje bouillon toe.
5. Serveer de risotto met pompoen en spekjes in een mooi (diep) bord en leg op elk bord risotto nog een paar uitgebakken spekjes en een paar walnoten. Garneer eventueel met een plukje peterselie. Eet smakelijk!
[/wlm_private]