Recepten

Risotto met pompoen en spekjes

By 10-10-2013 Geen reacties

600 kcal per persoon

Risotto moeilijk? Nee, juist erg makkelijk! De truc is om constant in de pan te blijven roeren. Niet als een gek, maar gewoon rustig met een houten pollepel af en toe de rijst die aan de bodem blijft plakken los roeren. Zo maak je de perfecte risotto! Deze variant met pompoen en spekjes is heerlijk als verwarmend gerecht als het buiten lekker koud is! Door de walnoten extra herfstachtig… genieten van gezond!

Ingrediënten voor 4 personen:

1/2 pompoen (ca. 500 g)

1 ui

2 el olijfolie

300 g risotto rijst

1 l kippenbouillon

scheutje witte wijn

1 teentje knoflook, geperst

50 g walnoten

30 g Parmezaanse kaas (2 el)

150 g magere spekreepjes

Bereidingswijze:

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

1. Schil de pompoen en verwijder het vruchtvlees. Snijd de pompoen in blokjes. Snipper de ui.

2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de walnoten licht aan, laat vervolgens afkoelen op een plat bord. Bak vervolgens in dezelfde pan, gebruik nu hoog vuur, de spekjes lichtbruin en krokant. Laat de spekjes uitlekken op een paar velletjes keukenpapier.

3. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui kort aan. Voeg de risotto rijst en blokjes pompoen toe en bak even kort aan. Zet het vuur laag tot middelhoog. Voeg een klein scheutje wijn en een iets groter scheutje bouillon toe en roer goed door tot de bouillon bijna is ‘opgelost’. Voeg weer een scheutje wijn en bouillon toe en blijf rustig roeren zodat de rijst niet aan de onderkant van de pan blijft plakken. Herhaal dit ca. 15 minuten lang. De wijn mag op maar niet alle bouillon hoeft op! Zorg ervoor dat het geen soep wordt.

4. Voeg nu de Parmezaanse kaas, de geperste knoflook en 3/4 van de uitgebakken spekjes toe. Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen; blijf rustig roeren. Als de risotto te droog wordt voeg je nog een scheutje bouillon toe.

5. Serveer de risotto met pompoen en spekjes in een mooi (diep) bord en leg op elk bord risotto nog een paar uitgebakken spekjes en een paar walnoten. Garneer eventueel met een plukje peterselie. Eet smakelijk!

[/wlm_private]

 

Appelchips
Volgende blogbericht
Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie