355 kcal per persoon
De Italianen weten wel wat lekker eten is! Saltimbocca (vrij vertaald als ‘springt in de mond’) is een heerlijk licht vleesgerecht van kalfsvlees met salie en Parmaham. Lekker met geroosterde groenten, zoals cherrytomaatjes. Maar variatie kan altijd! Dit is een vrij licht hoofdgerecht. Wil je een iets meer stevige maaltijd? Serveer er dan krieltjes, aardappeltjes uit de oven of een stukje volkorenstokbrood bij.
Ingrediënten voor 4 personen:
400 g kalfsvlees (in 4 of 8 dunne ‘schnitzel achtige’ plakjes; vraag de slager dit te doen)
8 plakjes Parmaham
8 blaadjes verse salie
zout en peper
800 g cherrytomaatjes (het liefst gele en rode)
2 el goede balsamicoazijn
4 el olijfolie
Bereidingswijze
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Zet de oven op de grilstand en laat hem even heet worden. Bestrooi de cherrytomaatjes met zout en peper en druppel 2 el olijfolie en de balsamicoazijn erover heen. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal en rooster ze in ca. 10 minuten totdat ze licht openbarsten en de bovenkant een beetje verkleurd is.
2. Bestrooi de plakjes kalfsvlees met een klein beetje zout en peper. Leg op elk plakje Parmaham een plakje Kalfsvlees en een blaadje verse salie. Rol het geheel op en zet vast met een cocktailprikker. Herhaal tot je 4 grote of 8 kleine rolletjes vlees hebt.
3. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de kalfsvleesrolletjes in ca. 10 minuten rosé.
4. Serveer saltimbocca met de geroosterde cherrytomaatjes. Eet smakelijk!
[/wlm_private]