Ingrediënten voor 4 personen
- 3 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 200 g verse spinazie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 el gedroogde oregano
- 1 tl sambal of ½ fijngesneden chilipepertje
- 2 el peterselie (liefst vers, maar gedroogd kan ook)
- Zout en peper
- 2 blikken gepelde tomaten
- 2 el tomatenpuree
- 8 eieren
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur en fruit de ui kort aan. Voeg de knoflook, paprika en courgette toe en roerbak 2 min.
- Voeg de helft van de spinazie toe en roer tot deze is geslonken. Voeg de rest van de spinazie en de kruiden toe en roerbak nogmaals tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de gepelde tomaten en tomatenpuree toe en verwarm tot de saus bubbelt.
- Breek de eieren in de pan, zodat ze op de saus blijven liggen. Roer nu niet meer! Leg een deksel op de pan en zet het vuur laag.
- Stoof de shakshuka 5 min. (voor wat zachtere eieren) tot 10 min. (voor eieren met een hard eigeel).
[/wlm_private]