Vergeet de kilo’s als je ze kwijt wilt, want als je natuurlijk en verantwoord traint dan moet je spieren opbouwen om naar je doel te kunnen werken, daar kun je niet omheen.

 

Spieren zijn zwaarder dan lichaamsvet. Het kan dus goed zijn dat je op het zelfde gewicht blijft of in het begin iets zwaarder wordt. Als je dit op de juiste manier hebt opgebouwd ga je veel meer vet verbranden, en blijven verbranden dan voorheen.

 

Sterke en fitte spieren heb je nodig voor alle functies en alle doeleinden van het lichaam. Maar de kracht van de spieren is waar het in eerste instantie mis gaat.

  • Ze zijn vaak te passief en niet sterk genoeg. Je zult vet opslaan in plaats van verbranden;
  • Je zult last krijgen van gewrichten om dat de spieren je gewrichten niet genoeg ondersteunen;
  • Je houding zakt in elkaar omdat je spieren je niet meer overeind kunnen houden;
  • Je uithoudingsvermogen gaat achteruit omdat je spieren het niet vol kunnen houden;
  • De hartspier is niet in conditie waardoor bijvoorbeeld de bloeddruk een probleem kan worden;
  • Je gaat makkelijker door je rug omdat de spieren die dat moeten voorkomen niet doen wat ze moeten doen.

Dit zijn allemaal voorbeelden die we kunnen voorkomen door fit en vitaal te blijven. Maar laat je niet afschrikken door functionele krachttraining die je nodig hebt om dit tegen te gaan. De grootste angst van mensen die beginnen met de juiste training en er vaak ook vrij snel weer mee ophouden is, omdat ze in eerste instantie zwaarder worden of op het zelfde gewicht blijven.

 

Hier is een hele logische verklaring voor!

Krachttraining maakt je in eerste instantie zwaarder. Dit komt omdat spieren zwaarder zijn dan lichaamsvet. Maar wil je vooruit gaan en op de lange termijn vet gaan verbranden dan zul je toch eerst spieren moeten opbouwen om dit voor elkaar te krijgen. Dus vergeet de kilo’s als je weet dat je op de juiste manier te werk gaat.

 

Vertrouwen en geduld loont altijd als je weet waar je mee bezig bent! Denk niet teveel na dat hebben we al genoeg gedaan.

Actie en vertrouwen is de oplossing naar succes.

 

Plaats een reactie