Recepten

Stoofpeertjes

By 27-10-2013 Geen reacties

140 kcal

Maak eens heerlijke gezonde en slanke stoofpeertjes met niet al te veel suiker! Stoofpeertjes zijn van zichzelf al vrij zoet dus perfect als lekker nagerecht. Zo al erg lekker, maar ook perfect met een schepje yoghurt of een beetje vla. Een recept voor 4 personen, maar beter nog: maak een hele pan! Zo kan je er een paar dagen van genieten. Maak dan dit recept maal 4.

Ingrediënten voor 4 personen

8 stoofpeertjes

60 ml rode wijn of rode bessensap

schil van 1/2 citroen of 1 tl kaneelpoeder of koek- en speculaaskruiden

30 g suiker, honing of rijststroop

Bereidingswijze:

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

1. Schil de peertjes, maar laat het steeltje eraan. Je kan de peertjes ook in partjes snijden en het klokhuis eruithalen. Dit eet later iets makkelijker.

2. Doe de peertjes met de wijn, het kaneelpoeder en de suiker in een pan. Breng aan de kook en laat 30 tot 45 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Controleer tussendoor af en toe of de peertjes al gaar zijn.

3. Eet de stoofpeertjes warm, eventueel met een schep yoghurt. Eet smakelijk!

[/wlm_private]

Volgende blogbericht
Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie