140 kcal
Maak eens heerlijke gezonde en slanke stoofpeertjes met niet al te veel suiker! Stoofpeertjes zijn van zichzelf al vrij zoet dus perfect als lekker nagerecht. Zo al erg lekker, maar ook perfect met een schepje yoghurt of een beetje vla. Een recept voor 4 personen, maar beter nog: maak een hele pan! Zo kan je er een paar dagen van genieten. Maak dan dit recept maal 4.
Ingrediënten voor 4 personen
8 stoofpeertjes
60 ml rode wijn of rode bessensap
schil van 1/2 citroen of 1 tl kaneelpoeder of koek- en speculaaskruiden
30 g suiker, honing of rijststroop
Bereidingswijze:
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Schil de peertjes, maar laat het steeltje eraan. Je kan de peertjes ook in partjes snijden en het klokhuis eruithalen. Dit eet later iets makkelijker.
2. Doe de peertjes met de wijn, het kaneelpoeder en de suiker in een pan. Breng aan de kook en laat 30 tot 45 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Controleer tussendoor af en toe of de peertjes al gaar zijn.
3. Eet de stoofpeertjes warm, eventueel met een schep yoghurt. Eet smakelijk!
[/wlm_private]