Ingrediënten voor 10 repen
- 150 g noten (bijv. walnoten, pecannoten en/of amandelen)
- 75 g pompoenpitten of zonnebloempitten
- 6 el rozijnen of 10 dadels, een half uur geweekt in water
- 4 el kokosolie
- 1 el kaneel of koek- en speculaaskruiden
- Mespunt vanille (stokje, poeder of suiker: gebruik jouw voorkeur)
- 1 – 3 tl geraspte gember, naar smaak
- Snufje (zee)zout
- 1 grote winterwortel of 3 bospenen, geraspt (grof of fijn naar wens)
- Garnering: 2 el kokosrasp, of een snufje zeezout
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Doe de noten en pitten in een keukenmachine. Maal kort, tot de noten grof gemalen zijn (niet tot meel). Doe het notenmengsel over in een kom.
- Doe de rozijnen of dadels, kokosolie, kaneel, vanille, gember en een snuf (zee)zout in de blender en maal tot een dikke pasta. Voeg vervolgens de wortel en grof gemalen noten toe en maal kort tot een samenhangend ‘deeg’.
- Pak een stuk bakpapier en spreid het mengsel erop uit. Gebruik eventueel een brownievorm of ovenschaal voor mooie, strakke rechthoekige repen. Druk goed plat, strooi de kokosrasp of wat zeezout erop en zet minimaal een uur in de koelkast of vriezer.
- Snijd de plak met een scherp mes in 10 repen. Verpak apart in een stukje bakpapier, aluminiumfolie of keukenfolie om te voorkomen dat de repen aan elkaar blijven plakken. De repen zijn koud het lekkerst (meest stevig) maar ze kunnen ook goed in de tas worden gedaan voor onderweg.
[/wlm_private]