is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Dit recept kun je aanpassen naar wat je lekker vindt, en wat je nog in huis hebt liggen. Een vegan burger kun je namelijk maken met allerlei restjes! Als het uiteindelijk maar een soort ‘dik deeg’ wordt, dat je in hoopjes in de pan kunt scheppen met een lepel of waarvan je burgers kunt vormen met je handen.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 g rijst of quinoa (of 100 gram reeds gekookte / restjes rijst of quinoa)
  • 100 g gekookte peulvruchten en/of maïs korrels (zoals zwarte bonen, linzen of kikkererwten)
  • 60 g havermout
  • 3 el chiazaad of lijnzaad
  • 3 el edelgistvlokken, gehakte olijven of reepjes zongedroogde tomaat
  • 75 g spinazie, gehakt. Of een andere groene bladgroente zoals boerenkool of snijbiet.
  • 2 el gehakte verse groene kruiden (eigen keus: zoals bieslook, basilicum, peterselie, koriander etc) of 1 el gedroogde kruiden (zoals tijm, oregano, paprikapoeder of een kruidenmix als Italiaanse / Mexicaanse / Gehakt kruiden)
  • zout en peper
  • olie om in de bakken
  • om mee te serveren (kies je favorieten):
    • 4 volkoren (of glutenvrije wanneer gewenst) bolletjes / burger broodjes
    • 4 el vegan-mayonaise of guacamole
    • slabladeren of verse spinazie
    • plakjes tomaat, komkommer
    • dunne plakjes (rode) ui
    • kiemen (bijvoorbeeld alfalfa, waterkers, rucola-, radijs- of rode biet kiemen)
    • plakjes augurk, appel of granaatappelpitjes

Maken


Dit artikel helemaal lezen?

Log in of start met ProAcademie

Nog geen lid? Starten kan al vanaf 19 euro > Inloggen >

 

 

 

Alles over vis
Volgende blogbericht
Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie