Ingrediënten voor 4 personen
- 200 g rijst of 800 g aardappelen
- 400 g groente naar keuze (bijvoorbeeld wortel, courgette, asperges, sperziebonen, peultjes etc.)
- 4 visfilets naar keuze (ca. 150 per stuk), bijvoorbeeld kabeljauw, schol of zalm
- 4 el olijfolie
- 4 el citroensap
- 4 el gehakte kruiden naar keuze (bijvoorbeeld dille, peterselie, salie of basilicum). Het liefst vers, maar gedroogd kan ook.
- 4 schijfjes verse citroen
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, of de aardappelen in 20 min.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg 4 grote vellen aluminiumfolie klaar. Leg op elk vel 100 gram groenten en daarop één visfilet. Druppel 1 el olijfolie, 1 el citroensap en 1 el kruiden over de vis. Bestrooi met zout en peper en vouw het pakketje goed dicht. Maak zo nog vier vispakketjes.
- Leg de vispakketjes ca. 15 min. in de oven zodat de groenten en vis gaar kunnen stomen. Open eventueel een pakketje om te kijken of hij gaar genoeg is naar jouw smaak. Vooral zalm mag nog wel een beetje roze van binnen zijn.
- Serveer elk vispakketje met 1 schijfje citroen en een portie gekookte rijst of aardappelen.
[/wlm_private]