Ingrediënten voor 4 porties
- 4 volkoren pita’s (of glutenvrij wanneer gewenst)
- 2 el + 2 el sesamolie
- 400 g tofu, uitgelekt en in blokjes
- 600 g verse spinazie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- Zout en peper
- 4 el sesamzaad, geroosterd
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Bereid de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit de sesamolie in een koekenpan en bak de tofu rondom bruin. Voeg de knoflook en spinazie toe en roerbak tot de spinazie is geslonken. Voeg de overige 2 el sesamolie toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat sojasaus, sambal of gehakte verse chili toe voor extra pit.
- Vul de pitabroodjes met de gebakken tofu en spinazie en bestrooi met het sesamzaad.
[/wlm_private]