Ingrediënten voor 4 personen

Voor de bodem:

  • 200 g volkoren meel (eventueel speltmeel of glutenvrij meel wanneer gewenst)
  • flinke snuf zout
  • 50 g koude roomboter of olijfolie
  • 50 ml (evt. plantaardige) melk
  • 1 a 3 el koud water, wanneer nodig

Voor de vulling:

  • ca. 1/2 Japanse oranje pompoen of flespompoen: in blokjes of reepjes
  • 4 eieren
  • 200 g feta (of 4 el edelgistvlokken wanneer je geen zuivel kunt/wilt eten)
  • 1 tl gedroogde tijm, of de blaadjes van 4 takjes verse tijm
  • zout en peper
  • om te serveren: groene salade

Maken

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een pakplaat met bakpapier.
  2. Kook de pompoenblokjes in ca 5 a 10 minuten beetgaar.
  3. Maak de bodem. Doe het meel, zout, boter of olie en de melk in een mengkom en meng met je handen (of een mixer met deeghaken) tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel 1 tot 3 el koud water toe als het deeg nog te nat is. Rol het deeg vervolgens uit tot een ronde grote plak en leg deze op de bakplaat.
  4. Leg de pompoen in het midden op het deeg. Vouw de randen iets omhoog over de pompoen heen.
  5. Klop de eieren los met de tijm en een beetje zout en peper: giet het mengsel over de pompoen. Verdeel de feta erover en bak de volkoren quiche met pompoen en feta in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. De Quiche is klaar als de binnenkant (het ei) in het midden opbolt en gaar is.

Serveer de quiche met een groene salade.

[/wlm_private]

Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie