Ingrediënten voor 4 personen
Voor de bodem:
- 200 g volkoren meel (eventueel speltmeel of glutenvrij meel wanneer gewenst)
- flinke snuf zout
- 50 g koude roomboter of olijfolie
- 50 ml (evt. plantaardige) melk
- 1 a 3 el koud water, wanneer nodig
Voor de vulling:
- ca. 1/2 Japanse oranje pompoen of flespompoen: in blokjes of reepjes
- 4 eieren
- 200 g feta (of 4 el edelgistvlokken wanneer je geen zuivel kunt/wilt eten)
- 1 tl gedroogde tijm, of de blaadjes van 4 takjes verse tijm
- zout en peper
- om te serveren: groene salade
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een pakplaat met bakpapier.
- Kook de pompoenblokjes in ca 5 a 10 minuten beetgaar.
- Maak de bodem. Doe het meel, zout, boter of olie en de melk in een mengkom en meng met je handen (of een mixer met deeghaken) tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel 1 tot 3 el koud water toe als het deeg nog te nat is. Rol het deeg vervolgens uit tot een ronde grote plak en leg deze op de bakplaat.
- Leg de pompoen in het midden op het deeg. Vouw de randen iets omhoog over de pompoen heen.
- Klop de eieren los met de tijm en een beetje zout en peper: giet het mengsel over de pompoen. Verdeel de feta erover en bak de volkoren quiche met pompoen en feta in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. De Quiche is klaar als de binnenkant (het ei) in het midden opbolt en gaar is.
Serveer de quiche met een groene salade.
[/wlm_private]