Ingrediënten voor 4 porties
- 50 g lijnzaad
- 100 g gemengde noten (bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten en/of walnoten)
- 4 el cacaopoeder
- Snuf (zee)zout
- 1 tl (ongezoet) vanillepoeder
- 600 ml (ongezoete plantaardige) melk
- 100 g rood fruit
- 25 g gehakte noten (bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten of walnoten)
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Doe lijnzaad, noten en cacaopoeder in de blender of keukenmachine en maal tot een fijn poeder. Je kunt de hoeveelheden ook verdubbelen als er te weinig volume in de machine zit. Gebruik in dat geval de helft van het chocolade-lijnzaadpoeder de volgende dag voor het ontbijt.
- Verwarm de melk in een pannetje en voeg een snuf zout, de vanille en het chocolade-lijnzaadpoeder toe. Laat ca. 3 min. koken tot je de gewenste dikte hebt berijkt.
- Serveer met rood fruit en de gehakte noten
[/wlm_private]