155 kcal per persoon
Wil je een gezond toetje op tafel zetten? Probeer eens deze yoghurt met vijgen! Van verse en gedroogde vijgen (vezels!) maak een soort compote, heerlijk in combinatie met de knapperige pistachenoten (vol gezonde vetten!) en zacht zure yoghurt (goed voor de darmen!). Een heerlijk toetje met een gezonde toets!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 g halfvolle yoghurt (of sojayoghurt)
- 40 g pistachenoten
- 3 verse vijgen
- 3 gedroogde vijgen
Bereidingswijze:
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Snijd de verse en gedroogde vijgen in kleine stukjes en meng deze goed door elkaar tot een compote.
2. Plet of hak de pistachenoten zodat er kruimels ontstaan.
3. Schenk in een mooi glas een beetje yoghurt. Doe er een schepje vijgencompote op en schenk er weer wat yoghurt over heen. Eindig met een laagje vijgencompote. Verdeel de gehakte pistachenootjes erover en je hebt een heerlijke yoghurt met vijgen… eet smakelijk!
[/wlm_private]