Recepten

Zalm met groenten in ketjapsaus

By 05-12-2013 Geen reacties

550 kcal per portie

Een nieuwe favoriet, zalm met groenten in ketjapsaus, klaar in 20 minuten! Super makkelijk, gebruik alleen wel verse groenten en verse zalm. Verse peterselie maakt het gerecht helemaal af! Door de zalm in stukjes te snijden wordt hij lekker krokant. Wil je liever een wat zachtere (niet helemaal doorbakken) zalm? Snijd de zalm dan niet in stukjes. De sesamolie geeft het gerecht een echt Oosters tintje!

Ingrediënten voor 4 personen: 

300 g verse zalmfilet

250 g zilvervliesrijst

400 g champignons

400 g groene groenten (bijv. paksoi, peultjes, courgette of sperziebonen)

2 el sesamolie

1 el olijfolie

1 teentje knoflook, geperst

1 tl sambal

handje verse/gedroogde peterselie

4 el ketjap manis

snufje peper

Bereidingswijze:

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snijd de zalmfilet in grote blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de zalm krokant en gaar in ca. 10 minuten. Voor een ‘medium’ doorbakken variant 5 minuten.

3. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de sesamolie in een andere koekenpan en voeg de champignons en groene groenten toe. Roerbak het geheel minimaal 5 minuten. Voeg vervolgens de knoflook, sambal, peterselie en 2 el ketjap manis toe en verhit het geheel nog 5 minuten. Voeg de rest van de ketjap toe en breng op smaak met een snufje peper.

4. Serveer de zilvervliesrijst en de zalm met groenten in ketjapsaus samen.

Eet smakelijk!

[/wlm_private]

Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie