Zelf smoothies maken is super slim! Allereerst zijn smoothies natuurlijk erg lekker omdat je zelf je favoriete ingrediënten bepaalt. Verder zijn ze gezond en eenvoudig te maken. Het enige dat je nodig hebt is een blender. Is voldoende groente en/of fruit eten op een dag wat moeilijker? Dan kun je heerlijk zelf smoothies maken door het in de blender te mixen.

Dus haal hem uit de kast en blaas het stof er af!

 

Meer groente en fruit eten

Groente en fruit in de blender tot sap mixen is een goede en makkelijke manier om meer groente en fruit te eten. Iedereen heeft wel eens van die dagen dat het moeilijk is om 2 stuks fruit en 200 gram groente binnen te krijgen. Je kent het wel, zo’n zondag waarop je voor het gemak een pizza in de oven schuift. Of je haalt even snel een broodje als avondmaaltijd omdat je onderweg bent.

Als je weet dat jouw dag zo verloopt, dan doe je gewoon wat groente, fruit, melk en/of water in de blender et voila! Je kunt dan eenvoudig zelf smoothies maken. Je leert jezelf gelijk wat meer bij voeding op een dag stil ste staan.

 

Niet altijd zelf smoothies maken

Je zou het niet zeggen, maar zelf smoothies maken heeft ook nadelen. Groente en fruit gemixt als sap binnenkrijgen zorgt voor een minder verzadigd gevoel dan wanneer je het eet. Ook kost het je minder energie om groente en fruit als sap te verteren.

Blijf dus ook groente en fruit eten bij de maaltijd en als tussendoortje. Extra groente en fruit in een smoothie kan natuurlijk geen kwaad. Heerlijk voor tussendoor en beter dan kant-en-klare tussendoortjes met veel suiker en vet.

 

Aan de slag!

We geven je gelijk wat inspiratie waarmee je gelijk aan de gang kunt met zelf smoothies maken. Hier volgen vijf heerlijke recepten met fruit en/of groente voor 1 persoon. Let erop dat je groente en fruit van het seizoen kiest. Wil je extra vezels toevoegen? Voeg dan een eetlepel lijnzaad en een scheutje water toe. Ook kun je er een ontbijtshake van maken door twee eetlepels havervlokken of muesli aan toe te voegen. Voeg dan ook een extra scheutje melk of water toe omdat dat vocht opneemt.

 

Zelf smoothies maken!

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

Banaan, kiwi, melk
Doe een banaan, een kiwi en 250 ml halfvolle melk in de blender en mix het tot een smoothie.

 

Appel, peer, yoghurt, kaneel
Snijd een appel en een zachte peer in stukken en mix het met 200 ml magere yoghurt, kaneel en een scheutje water.

 

Bramen, frambozen, yoghurt
Mix 100 gram bramen en 100 gram frambozen met 200 ml yoghurt en een klein scheutje melk.

 

Komkommer, groene thee, basilicum.
Snijd 1/3 komkommer in stukken en doe dit in de blender. Doe hier 250 ml ijskoude groene thee en een handje basilicumblaadjes bij en mix het glad.

 

Mango, groene thee en mint
Snijd een halve mango in stukken en mix het in de blender met 250 ml groene thee en een handje mintblaadjes.

 

 

Maak jij thuis ook vaak smoothies? Zo ja, welke?

 

Liefs Lisa

[/wlm_private]

 

 

Plaats een reactie