Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 el + 2 el olijfolie, roomboter of kokosolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 300 g ronde zilvervliesrijst (te koop bij de bio winkel/online)
  • 900 ml water
  • 100 ml witte wijn of 2 el appelazijn
  • 400 g (gemengde) champignons, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst/fijngehakt
  • handje verse peterselie of tijm, gehakt
  • zout en peper
  • 50 g Parmezaanse kaas of 3 el edelgistvlokken
  • optioneel: 2 el geroosterde pijnboompitten

Maken

 

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

  1. Verhit 2 el olie of boter in een pan met dikke bodem. Voeg de ui en bleekselderij toe en fruit kort aan tot de ui glazig ziet.
  2. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut.
  3. Voeg vervolgens de wijn of het azijn, het water, 1 tl zout, de knoflook en de kruiden toe. Breng aan de kook en roer goed.
  4. Kook de rijst in ca. 45 min. gaar, en roer af en toe even met een houten lepel over de bodem van de pan (om ervoor te zorgen dat de risotto niet aanbakt). Check tijdens het koken regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan zit. Zo niet: voeg een scheut water toe.
  5. Verwarm ondertussen 2 el olie of boter in een koekenpan en bak de champignons op middel hoog vuur goudbruin. Voeg de champignons toe aan de zilvervlies risotto, samen met de kaas of edelgistvlokken en verwarm nog 5 minuten.
  6. Serveer de zilvervlies risotto zo, of eventueel met geroosterde pijnboompitten.
[/wlm_private]

 

 

Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie