Ingrediënten voor 10 stuks

  • 500 g zoete aardappel
  • 12 grote medjool dadels, pit verwijderd (of 150 g gedroogde dadels, een uur geweekt in heet water)
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 100 g amandelmeel/gemalen amandelen (of hazelnotenmeel/gemalen hazelnoten)
  • 100 g havermeel of havermout, gemalen in de keukenmachine
  • snufje zout
  • 6 el cacaopoeder
  • optioneel: 1 tl ongezoet vanillepoeder, 1/2 tl gemberpoeder en/of 1 tl kaneel
  • optioneel: 50 g gehakte pure chocolade of walnoten

Maken

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

  1. Verhit de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd in stukken. Kook de stukken zoete aardappel in een laagje water in ca. 10 a 15 minuten gaar en zacht.
  3. Doe de zoete aardappel in keukenmachine en voeg de dadels en 2 el gesmolten kokosolie toe. Mix tot een glad geheel.
  4. Doe het notenmeel, havermeel, 6 el cacaopoeder, bakpoeder, vanille en een snufje zout in een kom en mix goed door elkaar. Voeg het zoete aardappelmengsel toe en roer goed tot een glad beslag.
  5. Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort het browniemengsel erin. Druk eventueel de gehakte pure chocolade of walnoten erop en bak de brownies ca. 45 minuten. Haal de vorm uit de oven en laat minimaal 10 minuten rusten. Houd je nog even in! Deze stap is belangrijk zodat de zoete aardappel brownies niet te snel uit elkaar vallen.
  6. Je kunt nu meteen aanvallen, maar het lekkerst is om de zoete aardappel brownies nog een half uurtje in de koelkast te laten opstijven. Snijd in 10 stukken en serveer.

 

[/wlm_private]

 

Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie